Ο νέος αλγόριθμος της google για τα κινητά

mobile-friendly

Ο νέος αλγόριθμος της google για τα κινητά

Νέος αλγόριθμος τέθηκε από την Google σε εφαρμογή από τις 21 Απριλίου. Ο νέος αυτός αλγόριθμος εξετάζει πόσο φιλική προς τους browsers κινητής τηλεφωνίας είναι μία ιστοσελίδα και ανάλογα θα εμφανίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Σημαντικό πλεονέκτημα

Από αυτό θα επωφεληθούν ιδιαίτερα οι ιστοσελίδες που έχουν ήδη διαμορφώσει την ιστοσελίδα τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της google, καθώς θα εμφανίζονται υψηλότερα στη λίστα των οργανικών αποτελεσμάτων.

Η ανακοίνωση

Είναι από τις λίγες φορές που η google ανακοίνωσε αρκετό καιρό νωρίτερα την αλλαγή στον αλγόριθμό της. Αυτό και φυσικά δείχνει πόσο πολύ θα επηρεάσει τα οργανικά αποτελέσματα από κινητές συσκευές.

Έμφαση στην εμπειρία του χρήστη

Με την αλλαγή αυτή η Google έχει στόχο να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα mobile websites (ιστοσελίδες που εμφανίζονται σωστά στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας)  και γενικά να βελτιώσει το UX  (User Experience) ή αλλιώς την εμπειρία του χρήστη που επισκέπτεται ένα site από το κινητό του τηλέφωνο.

Εργαλεία

Στην διεύθυνση που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αν η σελίδα σας πληρή τις προδιαγραφές της google και θα σας δείξει σε μεγάλο βαθμό αν είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές.
Mobile Check
Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε στην δημιουργία μιας mobile έκδοσης της ιστοσελίδας σας

About the Author: hostnetgr

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *