3 Βήματα για μία Επιτυχημένη Ιστοσελίδα !

Το Διαδίκτυο εξαπλώνεται και η ανάγκη για την κατασκευή μίας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος έχει γίνει επιτακτική. Αυτό που πάνω από όλα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Σκεφτείτε το σαν να ανοίγεται ένα νέο κατάστημα και ψάχνεται την καλύτερη περιοχή για να νοικιάσετε τον χώρο. Το κατάστημα σας θα το φροντίζατε να είναι καθαρό, φρεσκοβαμμένο, θα το διαφημίζατε, θα το ανακαινίζατε όταν θα χρειαζόταν. Με λίγα λόγια θα του δίνατε την απαραίτητη προσοχή.

Αυτό που θα προσπαθήσουμε στο σημερινό μας άρθρο είναι να σας εξηγήσουμε τα 3 βήματα για μια επιτυχημένη Ιστοσελίδα και θα σας δώσουμε 1 συμβουλή.

Market Research

Βήμα Πρώτο

Κάντε Έρευνα Αγοράς: Όταν πάρετε την απόφαση να φτιάξετε μία ιστοσελίδα πρέπει πρώτα να μάθετε τον ανταγωνισμό σας. Πρέπει να απαντήσετε σε απλές ερωτήσεις όπως: Ποιος ανταγωνιστής μου έχει ιστοσελίδα; Πώς προωθεί αυτός τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα του; Αντίστοιχα στο εξωτερικό τι κάνουνε;

Με αυτό τον τρόπο θα διαμορφώσετε μία άποψη για την αγορά και προς τα που θα πρέπει να κινηθείτε. Ο σημαντικός στόχος πριν ξεκινήσετε είναι να απαντήσετε στην ερώτηση: Πώς μπορώ εγώ να ξεχωρίσω;

web-mainteance

Βήμα Δεύτερο

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας 

Καθαρή Σχεδίαση: Σκεφτείτε τον χρήστη και το πόσο κουραστικό θα ήταν να δει μία ιστοσελίδα με πολλά χρώματα ή με άναρχη δομή. Ο χρήστης είναι ένας πελάτης που μπαίνει στον κατάστημά σας. Αυτό να το έχετε πάντα στο μυαλό σας.

Καλή Οργάνωση Περιεχομένου:Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι ο Βασιλιάς όπως λένε. Πρέπει να υπάρχει μία σωστή δομή και οργάνωση στο περιεχόμενο. Οργανώστε τα πράγματα σωστά όπως θα τα κάνατε στα ράφια του καταστήματός σας.

Ποιοτικά Κείμενα: Συγγράψτε κείμενα απλά και περιγραφικά χωρίς περιττές πληροφορίες. Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες εκεί που χρειάζεται. Για παράδειγμα αν έχετε ένα κατάστημα που κατασκευάζει φωτιστικά δεν χρειάζεται να γράψετε κείμενα για την ιστορία του πορτατίφ, αλλά θα αναλύσετε λεπτομέρειες για τον τρόπο που τα κατασκευάζεται αν αυτός ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Οπτικοακουστικό Υλικό: Δώστε τους την δυνατότητα στους χρήστες να διαμορφώσουν μια εικόνα για το κατάστημά σας και τον τρόπο που δουλεύεται. Ανεβάστε φωτογραφίες και βίντεο από τους χώρους και από τα προϊόντα σας. Μην κρύβεστε από το αγοραστικό κοινό.

Διαβάστε τι προσφέρει η Host-Net.GR για την Κατασκευή Ιστοσελίδων, Ηλεκτρονικών Καταστημάτων και Προώθηση Ιστοσελίδων.

SEO και Web Marketing: Κάθε διαδικτυακός τόπος αξίζει μόνο εάν το κοινό μπορεί να σας βρει. Διαφορετικά είναι σας να μην έχετε ιστοσελίδα. Έχετε κάνει τόσο κόπο να μαζέψετε υλικό, έχετε φτιάξει μία όμορφη ιστοσελίδα και δεν σας βρίσκει κανένας. Επενδύστε σε SEO τεχνικές, σε διαφημίσεις στο Google κ.α. Μάθετε περισσότερα για το SEO από το σχετικό μας άρθρο.

Social Media socialmedia

Βήμα Τρίτο

Αξιοποιήστε τα Social Media: Λογαριασμοί σε Social Networks: Δημιουργήστε λογαριασμούς στο Facebook, Twitter, Youtube κλπ. Αξιοποιήστε τις νέες τεχνολογίες και τους νέους ορίζοντες και τρόπους προώθησης που ανοίγονται και μάλιστα με πιο χαμηλό κόστος από τους παραδοσιακούς τρόπους. Να θυμάστε όμως τίποτα δεν έχει αξία αν απλά τα φτιάξετε για να υπάρχουν. Στα social media ότι μένει στάσιμο «πεθαίνει». Χρειάζεται φροντίδα και ανανέωση έτσι ώστε να παραμένουν οι χρήστες σας ενημερωμένοι. Δημιουργήστε μοναδικά Landing Pages, Minisites για προώθηση και χρησιμοποιήστε ενιαίες εικαστικές γραμμές με την βασική σας ιστοσελίδα.

Μάθετε περισσότερα για τα Social Media από το σχετικό μας άρθρο.

Μοιραστείτε την τεχνογνωσίας σας: Μην κρύβεστε. Μοιραστείτε την γνώση σας. Δείξτε τον επαγγελματισμό σας. Γράψτε άρθρα σε blog σε σχέση με το αντικείμενό σας. Συμμετέχετε σε Forum. Ο χρήστης εμπιστεύεται πολύ πιο εύκολα κάποιον επαγγελματία που νιώθει σίγουρος για αυτό που προσφέρει.

Διαβάστε τι προσφέρει η Host-Net.GR για την Κατασκευή Landing Page, Minisites και Social Network Marketing.

Συμβουλή

Η σχέση σας με την ιστοσελίδα και όλες τις υπηρεσίες που θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε για την προώθηση της ιστοσελίδας σας δεν πρέπει να τελειώνει ποτέ. Τίποτα δεν θα έχει αξία αν δεν έχετε πάρει την απόφαση να ασχοληθείτε πραγματικά με το νέο σας βήμα., ακριβώς όπως θα κάνατε και με ένα νέο κατάστημα.

 

About the Author: hostnetgr

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *