Τιμές Κατασκευής Ιστοσελίδων

Για την  κατασκευή ιστοσελίδων, τιμές θα ακούσετε πολλές …

Στην τελική απόφαση για την  κατασκευή μίας ιστοσελίδας για την προβολή μίας επιχείρησης, ενός ατόμου ή οργανισμού στο χώρο του διαδικτύου κυρίαρχο ρόλο παίζει η τιμή κατασκευής της εκάστοτε σελίδας.
Αποτελεί πράγματι έναν γρίφο για κάθε ιδιώτη ή επιχειρηματία, που αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στο χώρο του internet η τιμή κατασκευής μιας ιστοσελίδας ιδιαίτερα όταν όλο και πιο συχνά πια εμφανίζονται site που υπόσχονται δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας, όταν υπάρχουν websites και εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων, που υπόσχονται με πολύ χαμηλό κόστος την κατασκευή μίας “ επιτυχημένης “ ιστοσελίδας, όταν τα ποσά που ζητούνται  από τις κυρίαρχες εταιρείες και τους αποδεδειγμένα αποτελεσματικούς web designers στο χώρο της κατασκευής των ιστοσελίδων ξεκινούν από μερικές χιλιάδες και μπορεί να καταλήξουν ακόμα και σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πριν αποφασίσετε ποιος θα αναλάβει την κατασκευή του  website σας υπάρχουν κάποια πράγματα, που αξίζει να γνωρίζετε, ώστε το ποσό που θα πληρώσετε να ανταποκρίνετε στην πραγματική αξία της ιστοσελίδας σας.

 

- websites-prices -

Τιμές Κατασκευής Ιστοσελίδων

Στην τιμή κατασκευής μιας ιστοσελίδας περιλαμβάνεται :

1. Η Φιλοξενία Ιστοσελίδων (web hosting)

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι μία διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία προσφέρει την δυνατότητα, τόσο στους ιδιώτες, όσο και στις εταιρίες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα, που θα είναι συνεχώς αναρτημένη στο διαδίκτυο χωρίς να υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση από την ύπαρξη ανάλογου εξοπλισμού ( π.χ. εξυπηρετητής ) ή ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων.
Πλέον στο χώρο του διαδικτύου υπάρχουν διάφορες εταιρείες, που ασχολούνται με την φιλοξενία ιστοσελίδων προσφέροντας φυσικά διαφορετικά πακέτα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κυμαινόμενο κόστος.
Η τιμή του web hosting που προσφέρεται εξαρτάται από την χρήση, τον όγκο και την κίνηση των επισκεπτών, που θα έχει η αναμενόμενη σελίδα. Μιλώντας με αριθμούς η κατώτατη τιμή φιλοξενίας χώρου στην αγορά είναι περίπου 65 ευρώ το χρόνο και μπορεί να φτάσει μέχρι μερικές εκατοντάδες ευρώ.

2. Έρευνα για Domain Name (όνομα χώρου)

Το domain name, είναι το όνομα χώρου της σελίδας και έχει την μορφή domainname.gr. Αν για το όνομα χώρου χρειάζεται έρευνα αγοράς, τότε αυτή επιβαρύνει το κόστος κατασκευής της αναμενόμενης σελίδας.

3. H Ανάπτυξη Ιστοσελίδας (web development)

Βασικό μέρος της τελικής τιμής, που κοστολογείται μία ιστοσελίδα αφορά  την ολοκληρωμένη σχεδιαστική της ανάπτυξη. Η σύλληψη της αρχικής ιδέας ( original concept ), η στρατηγική υλοποίησής της και ο γραφικός σχεδιασμός της ιστοσελίδας, περιλαμβάνονται στον όρο ανάπτυξη της ιστοσελίδας ( web development ).
Μία  ιστοσελίδα μπορεί να είναι απλή παρουσίαση προσώπου ή εταιρείας, μπορεί να αφορά ένα πιο απαιτητικό στην κατασκευή του e-shop, με περίπλοκες εφαρμογές όπως αυτού του shopping cart ( καλάθι αγορών )  ή να πρόκειται για παρουσίαση και διαδικτυακή λειτουργία ενός ξενοδοχείου, με ακόμα υψηλότερες απαιτήσεις σχεδιασμού, εμφάνισης και λειτουργικότητας και ειδικές εφαρμογές, όπως online booking και ασφαλές πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών.
Ανάλογα λοιπόν, με την κατηγορία ανάπτυξης και σχεδιασμού στην οποία ανήκει και τις εφαρμογές, που απαιτεί   η προσδοκόμενη ιστοσελίδα, διαμορφώνεται το κόστος της σε μερικές εκατοντάδες ευρώ, φτάνοντας μέχρι και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

4. H Bελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης (SEO)

Το SEO, είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης της προβολής μιας ιστοσελίδας στο “φυσικό” περιβάλλοντα χώρο των αποτελεσμάτων των διαφόρων μηχανών αναζήτησης του internet, όπως αυτό της google. Το SEO αποτελεί, ουσιαστικά την στρατηγική μάρκετινγκ διαδικτύου, απαραίτητο πλέον για την αποδοτικότητα και λειτουργικότητα κάθε ιστοσελίδας αφού, όσο πιο γρήγορα και συχνότερα εμφανίζεται ένα website στις λίστες των αποτελεσμάτων αναζήτησης, τόσο περισσότερους επισκέπτες θα λάβει από τους χρήστες των μηχανών αυτών.
Προκειμένου έτσι, να είναι επιτυχημένη η βελτιστοποίηση και προώθηση μιας ιστοσελίδας χρειάζεται έρευνα:

  • του τρόπου λειτουργίας των διαφόρων μηχανών αναζήτησης,
  • των λέξεων κλειδιών, που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες στις σχετικές με το αντικείμενο προώθησης της προσδοκόμενης ιστοσελίδας, αναζητήσεις τους
  • για το επίπεδο του ανταγωνισμού, που υπάρχει στο χώρο του internet και που αφορά το αντικείμενο προβολής του website που προωθείται.

και με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, πραγματοποιούνται βελτιστοποιήσεις στο περιεχόμενου του δικτυακού τόπου, όπως η ειδική συγγραφή κώδικα στην ιστοσελίδα,  ώστε να επιτευχθεί το προσδοκούμενο αποτέλεσμα, δηλαδή η αυξημένη επισκεψιμότητα για την ιστοσελίδα.
Μία τόσο απαιτητική και περίπλοκη εργασία φυσικά και έχει τιμή, που επιβαρύνει την συνολική τιμή κατασκευής της ιστοσελίδας. Το SEO  κοστολογείται πλεόν από 300 ευρώ το κατώτατο και αυξάνεται χωρίς όριο, ενώ θεωρείται απαραίτητο προκειμένου η προσδοκόμενη ιστοσελίδα να είναι ορατή και επισκέψιμη από τους χρήστες του διαδικτύου που ενδιαφέρουν την επιχείρηση ή το άτομό σας.

Συμπέρασμα

Πριν αποφασίσετε για το ποσό που είστε διαθέσιμοι να ξοδέψετε για την ιστοσελίδα σας και με βάση τα παραπάνω, αναλογιστείτε τις λειτουργίες που θα μπορέσει να καλύψει το πόσο αυτό και εάν αυτές ικανοποιούν  τις προσδοκίες λειτουργικότητας και αποδοτικότητας της ιστοσελίδας σας.

About the Author: hostnetgr

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *